Prísady
- 2 x 40 ml espresa
- 25 g orechového prášku „praline“ (viď tip nižšie)
- 40 ml + 20 ml mlieka
- 1 čajová lyžička „pralinette“ (sekané lieskové orechy, zahriate a mierne karamelizované, viď tip nižšie)
- 20 ml zohriateho lieskovo orieškového sirupu
- 1 malá suchá snehová pusinka
Príprava
- Na panvici pozvoľne zohrejte 20 ml mlieka a sypte do neho orechový prášok „praline“, kým sa nerozpustí.
- Zo zvyšných 40 ml mlieka vytvorte penu priamo v pohári pomocou trysky, a následne pridajte mlieko s rozpusteným orechovým práškom.
- Do mliečnej zmesi nalejte espreso.
- Kávu ozdobte práškom „pralinette“, kúskami snehových pusiniek, a pokvapkajte zohriatym lieskovo orieškovým sirupom.
Tipy
Ak nemáte k dispozícii „pralinette“, opražte 1 čajovú lyžičku drvených lieskových orieškov s 1 čajovou lyžičkou cukru, kým neskaramelizujú. Ak nemáte orieškový prášok, nasypte do panvice 25 g cukru a 25 g lieskových orieškov a mandlí, a zahrejte na strednú teplotu. Nechajte, nech sa cukor rozpustí, a zmes skaramelizuje do svetlohneda, za občasného krúženia panvicou (nemiešajte). Odoberte z tepelného zdroja a nalejte na tácku pokrytú nepriľnavým papierom na pečenie. Nechajte úplne vychladnúť a rozmiešajte pomocou food processora alebo mlynčeka na jemný prášok.