Prísady
- 250 ml mlieka
- 250 ml plnotučnej smotany
- 1 lyžička listu čakanky
- 2 listy želatíny (alebo 1,3 g rastlinnej želatiny agar)
- 1 list želatíny (alebo 0,75 g rastlinné želatíny agar)
- 150 g krupicového cukru
- 250 ml kávy
Príprava
- Nalejte kávu.
- Želatínový list vložte do misy so studenou vodou, aby zmäkol. Potom ho vmiešajte do kávy. Nalejte pripravenú zmes do naklonených pohárov. Odložte do chladničky, poháre nechajte naklonené, aby v nich vzniklo kávové želé.
- Na panvici zohrejte smotanu na šľahanie a pridajte čakanku. Nechajte lúhovať po dobu približne 10 minút. Prefiltrujte.
- Do misy pridajte krupicový cukor a šľahačku.
- Zmäkčite dva zvyšné želatínové listy. Pridajte ich k zmesi cukru a šľahačky. Nalejte studené mlieko.
- Poháre vyberte z chladničky. Nechajte ich stáť kolmo a pridajte panna cottu.
- Opäť vložte do chladničky a podávajte studené.
- Tento dezert je možné pripravovať jeden deň predtým.