Obrátená Panna Cotta

  • Počet osôb4
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 250 ml mlieka
  • 250 ml plnotučnej smotany
  • 1 lyžička listu čakanky
  • 2 listy želatíny (alebo 1,3 g rastlinnej želatiny agar)
  • 1 list želatíny (alebo 0,75 g rastlinné želatíny agar)
  • 150 g krupicového cukru
  • 250 ml kávy

Príprava

  • Nalejte kávu.
  • Želatínový list vložte do misy so studenou vodou, aby zmäkol. Potom ho vmiešajte do kávy. Nalejte pripravenú zmes do naklonených pohárov. Odložte do chladničky, poháre nechajte naklonené, aby v nich vzniklo kávové želé.
  • Na panvici zohrejte smotanu na šľahanie a pridajte čakanku. Nechajte lúhovať po dobu približne 10 minút. Prefiltrujte.
  • Do misy pridajte krupicový cukor a šľahačku.
  • Zmäkčite dva zvyšné želatínové listy. Pridajte ich k zmesi cukru a šľahačky. Nalejte studené mlieko.
  • Poháre vyberte z chladničky. Nechajte ich stáť kolmo a pridajte panna cottu.
  • Opäť vložte do chladničky a podávajte studené.
  • Tento dezert je možné pripravovať jeden deň predtým.