Monte Bianco

  • Počet osôb1
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 80 ml kávy
  • 1 čajová lyžička gaštanového krému
  • 20 ml mlieka
  • 50 ml šľahačky s 35% tuku, tepelne spracované UHT
  • 10 ml Grand Marnier
  • 1 nevoskovaný pomaranč
  • 1 kandovaná pomarančová kôra

Príprava

  • Tryskou zohrejte mlieko v pohári alebo šálke. Pridajte gaštanový krém a dobre premixujte. Nalejte do veľkej šálky.
  • Vlejte kávu.
  • Šľahačku ochuťte likérom Grand Marnier a našľahajte. Starostlivo upravte na káve.
  • Kandovanú pomarančovú kôru nakrájajte na malé kocky, nasypte ich do šľahačky, nastrúhajte kôru z jedného malého pomaranča navrch.

Tipy

Šľahačku môžete vyrobiť pomocou tlakovej fľaše.