Prísady
- 40 ml espresa
- 125 g masla
- 75 g kvalitnej horkej čokolády
- 150 g svetlohnedého cukru
- 2 vajcia
- 70 g hladkej múky
- 80 g sekaných vlašských orechov alebo iných orieškov
- 20 g masla + 20 g kryštálového cukru na vymazanie formy
Príprava
- V panvici rozpusťte čokoládu s maslom, pridajte kávu a dobre premiešajte.
- V mise rozšľahajte metlou vaječné žĺtka s cukrom, až kým nezískate svetlú a krémovú konzistenciu. Potom pridajte múku.
- Pridajte zmes rozpustenej čokolády a vlašských orechov.
- Zmes nalejte do vymazanej a cukrom vysypanej formy.
- Pečte v rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 minút. Pomocou čepele ostrého noža skúste, či sú brownies dopečené. Po jeho vybratí by na noži malo zostať malé množstvo zmesi.
- Pred nakrájaním nechajte vychladnúť a dajte vychladiť.
Tipy
Podávajte s vanilkovou omáčkou crème anglaise.