Kávové brownies

  • Počet osôb12
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy
  • Doba varenia

Prísady

  • 40 ml espresa
  • 125 g masla
  • 75 g kvalitnej horkej čokolády
  • 150 g svetlohnedého cukru
  • 2 vajcia
  • 70 g hladkej múky
  • 80 g sekaných vlašských orechov alebo iných orieškov
  • 20 g masla + 20 g kryštálového cukru na vymazanie formy

Príprava

  • V panvici rozpusťte čokoládu s maslom, pridajte kávu a dobre premiešajte.
  • V mise rozšľahajte metlou vaječné žĺtka s cukrom, až kým nezískate svetlú a krémovú konzistenciu. Potom pridajte múku.
  • Pridajte zmes rozpustenej čokolády a vlašských orechov.
  • Zmes nalejte do vymazanej a cukrom vysypanej formy.
  • Pečte v rúre pri teplote 200 °C zhruba 20 minút. Pomocou čepele ostrého noža skúste, či sú brownies dopečené. Po jeho vybratí by na noži malo zostať malé množstvo zmesi.
  • Pred nakrájaním nechajte vychladnúť a dajte vychladiť.

Tipy

Podávajte s vanilkovou omáčkou crème anglaise.