Prísady
- 80 ml kávy
- 20 ml Calvados krému (alebo whisky krému)
- 2 mäkké karamelky
- 50 ml šľahačky s 35% tuku, tepelne spracované UHT
- 1 tyčinka škorice a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
Príprava
- Na panvici zohrejte smotanu na šľahanie a rozpusťte karamelky. Nechajte vychladnúť a dajte vychladnúť. Našľahajte karamelovú šľahačku do tuhých kopčekov. Môžete naliať karamelovú šľahačku aj priamo do tlakovej fľaše a vložiť do chladničky.
- Calvados krém nalejte na dno šálky a pridajte kávu.
- Ozdobte karamelovú šľahačku a posypte čerstvo namletou škoricou.
Tipy
Calvados sa buď pridáva priamo do kávy alebo sa servíruje samostatne do teplej šálky ihneď po vypití kávy.