Káva Made in Normandy

  • Počet osôb1
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 80 ml kávy
  • 20 ml Calvados krému (alebo whisky krému)
  • 2 mäkké karamelky
  • 50 ml šľahačky s 35% tuku, tepelne spracované UHT
  • 1 tyčinka škorice a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

Príprava

  • Na panvici zohrejte smotanu na šľahanie a rozpusťte karamelky. Nechajte vychladnúť a dajte vychladnúť. Našľahajte karamelovú šľahačku do tuhých kopčekov. Môžete naliať karamelovú šľahačku aj priamo do tlakovej fľaše a vložiť do chladničky.
  • Calvados krém nalejte na dno šálky a pridajte kávu.
  • Ozdobte karamelovú šľahačku a posypte čerstvo namletou škoricou.

Tipy

Calvados sa buď pridáva priamo do kávy alebo sa servíruje samostatne do teplej šálky ihneď po vypití kávy.