Prísady
- 80 ml kávy
- 50 ml silného alkoholu, napríklad rumu, calvadosu alebo whisky
- 1 čajová lyžička svetlohnedého cukru
- kôra z 1 nevoskovaného pomaranča
- 1 struk vanilky
- 1 struk kardamómu
- 1 tyčinka škorice
- 100 ml šľahačky s 35% tuku, tepelne spracované UHT
- 1 čajová lyžička horkého kakaového prášku
Príprava
- Na panvici zohrejte alkohol na miernu teplotu a rozpusťte v ňom cukor. Pridajte korenie a pomarančovú kôru. Prikryte a nechajte lúhovať približne 20 minút. Prefiltrujte a ponechajte len ochutený alkohol.
- Alkohol znovu zahrejte a nalejte do pohára. Navrch nalejte kávu.
- Jemne našľahajte smotanu a opatrne naneste vrstvu na nápoj.
- Poprášte kakaovým práškom.
Tipy
Ochutený alkohol môžete pripraviť v predstihu. Môžete použiť aj ochutený rum.