Káva Gstaad

  • Počet osôb1
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 80 ml kávy
  • 50 ml silného alkoholu, napríklad rumu, calvadosu alebo whisky
  • 1 čajová lyžička svetlohnedého cukru
  • kôra z 1 nevoskovaného pomaranča
  • 1 struk vanilky
  • 1 struk kardamómu
  • 1 tyčinka škorice
  • 100 ml šľahačky s 35% tuku, tepelne spracované UHT
  • 1 čajová lyžička horkého kakaového prášku

Príprava

  • Na panvici zohrejte alkohol na miernu teplotu a rozpusťte v ňom cukor. Pridajte korenie a pomarančovú kôru. Prikryte a nechajte lúhovať približne 20 minút. Prefiltrujte a ponechajte len ochutený alkohol.
  • Alkohol znovu zahrejte a nalejte do pohára. Navrch nalejte kávu.
  • Jemne našľahajte smotanu a opatrne naneste vrstvu na nápoj.
  • Poprášte kakaovým práškom.

Tipy

Ochutený alkohol môžete pripraviť v predstihu. Môžete použiť aj ochutený rum.