Prísady
- 250 ml kávy
- 30 g kryštálového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky kávovej masaly (škorica, korenie, likér, vanilka atď.) alebo čínske korenie piatich (korenie, aníz, škorica, klinček a fenikel)
Príprava
- Nalejte kávu, pridajte cukor a kávovú masalu a dobre premiešajte do rozpustenia.
- Nalejte do malej nádoby a vložte do mrazničky.
- Zmes nechajte stvrdnúť po dobu 2 až 3 hodín, každú hodinu premiešajte vidličkou, aby ste získali ľadové hobliny s chuťou kávy.
- Podávajte veľmi studené. Servírovacie nádoby je možné pred použitím vychladiť. Dokonalé s gurmánskou kávou.
Tipy
Granitu (hrubú zmrzlinu) môžete pripraviť s niekoľkodenným predstihom, je potrebné pred podávaním premiešať vidličkou.