Káva Granité

  • Počet osôb4
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 250 ml kávy
  • 30 g kryštálového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky kávovej masaly (škorica, korenie, likér, vanilka atď.) alebo čínske korenie piatich (korenie, aníz, škorica, klinček a fenikel)

Príprava

  • Nalejte kávu, pridajte cukor a kávovú masalu a dobre premiešajte do rozpustenia.
  • Nalejte do malej nádoby a vložte do mrazničky.
  • Zmes nechajte stvrdnúť po dobu 2 až 3 hodín, každú hodinu premiešajte vidličkou, aby ste získali ľadové hobliny s chuťou kávy.
  • Podávajte veľmi studené. Servírovacie nádoby je možné pred použitím vychladiť. Dokonalé s gurmánskou kávou.

Tipy

Granitu (hrubú zmrzlinu) môžete pripraviť s niekoľkodenným predstihom, je potrebné pred podávaním premiešať vidličkou.