Prísady
- 200 ml studenej kávy
- 40 ml dobre vychladeného espresa
- 100 ml studeného mlieka
- 10 ml agávového sirupu alebo 2 čajové lyžičky kryštálového cukru
- 30 ml kávového likéru
- 50 ml šľahačky s 50% tuku, tepelne spracované UHT
- 10 ml čokoládového sirupu (druh ťažkej čokolády podávanej so zmrzlinou)
Príprava
- Deň vopred si pripravte kávové kocky ľadu tak, že nalejete 200 ml studenej kávy do formy na ľad a vložíte do mrazničky.
- Do šejkra nalejte espreso, pridajte kávové kocky ľadu, agávový sirup, kávový likér a mlieko.
- Miešajte 15 až 20 sekúnd a potom nápoj nalejte do pohára.
- Jemne našľahajte smotanu a nápoj ňou ozdobte.
- Nakoniec pokvapkajte čokoládovým sirupom. Nalievajte ho pomaly a ako správny barista ozdobte sladkou šľahačkou.