Frappino

  • Počet osôb1
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 200 ml studenej kávy
  • 40 ml dobre vychladeného espresa
  • 100 ml studeného mlieka
  • 10 ml agávového sirupu alebo 2 čajové lyžičky kryštálového cukru
  • 30 ml kávového likéru
  • 50 ml šľahačky s 50% tuku, tepelne spracované UHT
  • 10 ml čokoládového sirupu (druh ťažkej čokolády podávanej so zmrzlinou)

Príprava

  • Deň vopred si pripravte kávové kocky ľadu tak, že nalejete 200 ml studenej kávy do formy na ľad a vložíte do mrazničky.
  • Do šejkra nalejte espreso, pridajte kávové kocky ľadu, agávový sirup, kávový likér a mlieko.
  • Miešajte 15 až 20 sekúnd a potom nápoj nalejte do pohára.
  • Jemne našľahajte smotanu a nápoj ňou ozdobte.
  • Nakoniec pokvapkajte čokoládovým sirupom. Nalievajte ho pomaly a ako správny barista ozdobte sladkou šľahačkou.