Čokoládová a Carambar káva

  • Počet osôb1
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 80 ml kávy
  • 60 ml + 50 ml + 50 ml mlieka
  • 2 čajové lyžičky horkého kakaového prášku
  • 2 tyčinky Carambar (karamelové tyčinky predávané vo Francúzsku)*

Príprava

  • Tyčinku Carambar nakrájajte na malé kúsky a nechajte roztopiť na plechu na pečenie v rúre pri teplote 180 °C zhruba 8 minút. Vyberte z rúry, počkajte 30 sekúnd a odoberte ich z plechu na pečenie, aby ste získali malé škrupinky z tyčiniek Carambar.
  • Na panvici zohrejte zostávajúcu tyčinku Carambar v 50 ml mlieka.
  • Pomocou funkcie na výrobu horúceho mlieka zohrejte 60 ml mlieka v pohári alebo šálke., pridajte kakaový prášok a pomiešajte.
  • Nalejte kávu do horúcej čokolády.
  • Zvyšných 50 ml mlieka napeňte a pridajte do neho carambarové mlieko.
  • Penu naneste na kávu.
  • Ozdobte malými škrupinkami z tyčiniek Carambar.

Tipy

Francúzske tyčinky Carambar môžete nahradiť mäkkými karamelkami.