Prísady
- 80 ml kávy
- 60 ml + 50 ml + 50 ml mlieka
- 2 čajové lyžičky horkého kakaového prášku
- 2 tyčinky Carambar (karamelové tyčinky predávané vo Francúzsku)*
Príprava
- Tyčinku Carambar nakrájajte na malé kúsky a nechajte roztopiť na plechu na pečenie v rúre pri teplote 180 °C zhruba 8 minút. Vyberte z rúry, počkajte 30 sekúnd a odoberte ich z plechu na pečenie, aby ste získali malé škrupinky z tyčiniek Carambar.
- Na panvici zohrejte zostávajúcu tyčinku Carambar v 50 ml mlieka.
- Pomocou funkcie na výrobu horúceho mlieka zohrejte 60 ml mlieka v pohári alebo šálke., pridajte kakaový prášok a pomiešajte.
- Nalejte kávu do horúcej čokolády.
- Zvyšných 50 ml mlieka napeňte a pridajte do neho carambarové mlieko.
- Penu naneste na kávu.
- Ozdobte malými škrupinkami z tyčiniek Carambar.
Tipy
Francúzske tyčinky Carambar môžete nahradiť mäkkými karamelkami.