Írska tiramisu káva

  • Počet osôb4
  • ObtiažnosťĽahké
  • Doba prípravy

Prísady

  • 4 vaječné žĺtka + 6 vaječných bielkov
  • 80 g práškového cukru
  • 500 g mascarpone
  • 2 espresá
  • 20 ml whisky
  • 8 piškót
  • 50 g skaramelizovaného kokosového mlieka (dulce de leche)
  • 3 jablká
  • 30 g masla
  • 80 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička horkého kakaového prášku

Príprava

  • Nalejte espreso a nechajte vychladnúť.
  • V mise rozšľahajte vaječné žĺtka s práškovým cukrom, až kým nezískate svetlú a krémovú konzistenciu. Pridajte mascarpone.
  • Z vaječných bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
  • Opatrne pridajte sneh do zmesi s mascarpone.
  • Vychladené espreso ochuťte malým množstvom whisky.
  • Ošúpajte jablká. Nakrájajte ich na malé kocky a restujte na panvici na smaženie s maslom a cukrom asi 5 minút.
  • Pridajte lyžicu skaramelizovaného kokosového mlieka do každého pohára.
  • Piškóty namočte do kávy a vyrovnajte ich na dne pohárov.
  • Poháre naplňte rôznou vrstvou krému mascarpone a vrstvou karamelizovaných jabĺk. Ukončite vrstvou krému.
  • Poprášte horkým kakaovým práškom a odložte do chladničky.
  • V ideálnom prípade pripravte tiramisu s 24-hodinovým predstihom.