Prísady
- 4 vaječné žĺtka + 6 vaječných bielkov
- 80 g práškového cukru
- 500 g mascarpone
- 2 espresá
- 20 ml whisky
- 8 piškót
- 50 g skaramelizovaného kokosového mlieka (dulce de leche)
- 3 jablká
- 30 g masla
- 80 g kryštálového cukru
- 1 lyžička horkého kakaového prášku
Príprava
- Nalejte espreso a nechajte vychladnúť.
- V mise rozšľahajte vaječné žĺtka s práškovým cukrom, až kým nezískate svetlú a krémovú konzistenciu. Pridajte mascarpone.
- Z vaječných bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
- Opatrne pridajte sneh do zmesi s mascarpone.
- Vychladené espreso ochuťte malým množstvom whisky.
- Ošúpajte jablká. Nakrájajte ich na malé kocky a restujte na panvici na smaženie s maslom a cukrom asi 5 minút.
- Pridajte lyžicu skaramelizovaného kokosového mlieka do každého pohára.
- Piškóty namočte do kávy a vyrovnajte ich na dne pohárov.
- Poháre naplňte rôznou vrstvou krému mascarpone a vrstvou karamelizovaných jabĺk. Ukončite vrstvou krému.
- Poprášte horkým kakaovým práškom a odložte do chladničky.
- V ideálnom prípade pripravte tiramisu s 24-hodinovým predstihom.