Essential EA816B display & milk sivý

Kompaktný dizajn - dokonalá extrakcia chuti a arómy
čítaj viac
Referenčné číslo : EA816B70

Základné údaje

POPIS

Automatický kávovar KRUPS Essential: Ľahká cesta k dokonalému espresu podľa vašej chuti

S automatickým kávovarom KRUPS Essential si môžete dopriať plnú chuť dokonale vyváženej kávy a espresa. Tento automatický kávovar so zásobníkom na 260 g kávy a 1,7 l nádržou na vodu ponúka napriek kompaktnému dizajnu veľkú kapacitu. Vďaka extra veľkému a intuitívnemu LCD displeju si za okamih pripravíte vynikajúcu kávu alebo espreso, a 3 nastavenia teploty a 3 stupne hrubosti mletia vám poskytnú dokonalú kontrolu a výsledky podľa vašej chuti. Svoje obľúbené nastavenia si môžete ľahko uložiť v praktickom režime pamäte. Balenie obsahuje aj sadu Auto Cappuccino XS6000 na prípravu výborného latte a cappuccina.

Patentovaný systém kompaktného ohrevného telesa KRUPS

Špecifikácie

HLAVNÉ RYSY
Ovládací panel Obrazovka  
Program čistenia trysky na mlieko BEZ PROGRAMU  
Systém penenia mlieka Technológia pre spracovanie mlieka / Príslušenstvo pre automatické penenie x1  
Parná tryska    
NÁPOJE
Prednastavená sila kávy 3  
Recepty espresso strong espresso coffee  
Počet súčasne pripravovaných káv 2  
Nastaviteľná veľkosť nápoja    
Výroba mliečnych nápojov Poloautomatické  
TECHNICKÉ
Počet šálkov súčasnej prípravy kávy, cykly 1  
Nastavenie jemnosti mletia kávy Manuálne (3 stupne)  
Počet teplotných stupňov 3  
Automatický cyklus dvojitého mletia pre veľké kávy (220 ml)    
Výškovo nastaviteľná kávová výpusť    
OSTATNÉ
Rozhranie Tlačidla  
Programovateľné automatické vypnutie    
Vyberateľný odkvapkávač    
Štartovacia sada XS3000 (2 tablety na čistenie)  
Jazyky NA  
Prepínač zapnutia/vypnutia    
Podpora šálku    
Farba sivá  
VŠEOBECNÉ
Individuálne nastavenie množstva ÁNO  
Tlak (bar) 15  
Mlynček na kávu Kovová kónická brúska  
Systém detekcie prázdneho zásobníku na vodu    
Objem zbernej nádoby na kávový odpad 9  
Patentovaný kompaktný systém termobloku (CTS)    
ÚDRŽBA
Indikátor odvápňovania AUTOMATICKÉ  
Program preplachovania AUTOMATICKÉ  
Program preplachovania trysky na mlieko Manuálné  
Program čistenia AUTOMATICKÉ  
Pripomenutie odvápnenia AUTOMATICKÉ  
Filtračný systém    
RÔZNE
Obrazovka LCD  
JEDNODUCHÉ POUŽÍVANIE
Odnímateľná nádrž na vodu ANO  

PRÍSLUŠENSTVO

Dokumentácia

FAQ

Áno, plne automatické stroje na espresso sú z výroby kalibrované na tvrdosť vody úrovne 3, ale je možné ich opätovne kalibrovať v závislosti od typu vody vo vašej oblasti.
Ak chcete zistiť tvrdosť vody (0 = veľmi mäkká, 1 = mäkká, 2 = stredne tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = veľmi tvrdá), namočte na jednu sekundu jeden z testovacích papierikov dodaných so zariadením do vody, počkajte 1 minútu na výsledok alebo sa obráťte na príslušnú vodohospodársku spoločnosť. Obráťte sa na miestne zastupiteľstvo a získajte príslušné informácie.
Ovládač nastavenia sa nachádza v nádobe na kávové zrná.

Toto nastavenie by sa malo používať pri mletí a postupne po jednotlivých stupňoch (skôr než začne káva prúdiť, ozve sa zvuk mlynčeka).



Podľa modelu:
Filtračnú vložku Claris treba vymeniť približne po každých 50 litroch vody alebo aspoň raz za dva mesiace.
Niektoré modely prístrojov na jej výmenu samy upozorňujú.
V zariadení sa prirodzeným spôsobom usadzuje vodný kameň. Ak sa neodstraňuje, môže znižovať jeho výkon.
Pravidelným odvápňovaním zachováte správnu funkčnosť zariadenia a zaistíte jeho dlhú životnosť. Odstráni sa pri tom totiž všetok vodný kameň usadený vo všetkých okruhoch, ktoré sú v neustálom kontakte s vodou a v ktorých často dochádza k jeho usadzovaniu.
Všetky naše zariadenia sú vybavené výstražnou funkciou, ktorá vás upozorní, že je potrebné zariadenie odvápniť.
Môže byť normálne, že nemáte žiadne výstražné upozornenia, ak je spotreba pary/horúcej vody nízka.
Stroj na espresso je vybavený počítadlom a automaticky vás upozorní, keď ho bude potrebné odvápniť. Záleží to od počtu pripravených nápojov pomocou pary alebo horúcej vody a niekoľkých ďalších parametrov: od vašej spotreby, nastavenia tvrdosti vody…
Stroj na espresso je vybavený počítadlom a automaticky vás upozorní, keď ho bude potrebné odvápniť. Záleží to od počtu pripravených nápojov pomocou pary alebo horúcej vody a niekoľkých ďalších parametrov: od vašej spotreby, nastavenia tvrdosti vody a pod.
Preto je bežné, že pri malej spotrebe pary alebo horúcej vody sa upozornenia nezobrazia.
Keď to zariadenie nepožaduje, nie je ho nutné odvápňovať.
Pri odvápňovaní postupujte podľa pokynov v používateľskej príručke.
Zariadenie odporúčame odvápniť, len čo sa zobrazí príslušné upozornenie. Mali by ste používať odvápňovací prípravok, ktorého dávkovanie bolo našimi tímami dôkladne preverené a schválené, aby prípravok účinne pôsobil proti vodnému kameňu a pritom nijako neohrozil vnútorné súčasti zariadenia.
Pokiaľ zariadenie nezobrazuje upozornenia, nie je ho nutné odvápňovať.
Po určitom počte pripravených šálok kávy je dôležité celé vnútro kávovaru vyčistiť a odmastiť pomocou čistiacej tablety, aby mali nápoje stále rovnakú chuť.

Zariadenie je vybavené čistiacim programom a v prípade potreby vás automaticky upozorní. Závisí to od niekoľkých parametrov: od vašej spotreby, nastavenia tvrdosti vody a pod.

Odporúčame zariadenie vyčistiť bezprostredne po zobrazení upozornenia. Mali by ste používať tablety, ktorých dávkovanie bolo našimi tímami dôkladne preverené a schválené, aby tablety účinne pôsobili proti vodnému kameňu a pritom nijako neohrozili vnútorné súčasti zariadenia.
Zariadenie má jedinečný dizajn, ktorý na prípravu dokonalej kávy využíva hydrauliku.

Vďaka tejto konštrukcii možno vnútro kávovaru po každej šálke automaticky tlakovo prepláchnuť a vysušiť, a zaistiť tak dokonalú hygienu.

Tento jedinečný systém:
  • Zaisťuje, že v zariadení nezostáva žiadna voda, preto sa v ňom usadzuje menej vodného kameňa a jeho výkon neklesá. Po každom použití uvidíte v odkvapkávacej miske zvyškovú vodu, ktorá je dôsledkom tohto automatického preplachovania a vysúšania.
  • Minimalizuje potrebu čistenia a údržby, preto si môžete kávu vychutnávať v pokoji a nemusíte sa o nič starať.
Odkvapkávacia miska
Odkvapkávacia miska slúži na zachytenie vody alebo kávy, ktorá sa počas prípravy a po príprave zo zariadenia vyleje. Dôležité je mať ju neustále na správnom mieste a pravidelne ju vyprázdňovať. Z hygienických dôvodov odporúčame odkvapkávaciu misku denne vybrať, vyčistiť a pred vrátením do prístroja ju nechať vyschnúť.
Ak sú plaváky úplne hore, došlo k preplneniu. V takom prípade je nutné odkvapkávaciu misku vyprázdniť.

Zberač pomletej kávy
V zberači pomletej kávy sa zhromažďuje už vylúhovaná káva.
Z hygienických dôvodov odporúčame zberač pomletej kávy denne umyť horúcou vodou so saponátom a pred vložením späť do zariadenia ho nechať dôkladne vyschnúť.
Keď bude potrebné zberač pomletej kávy vyprázdniť, zariadenie vám to oznámi.
Môžete ho vyprázdňovať častejšie. Zberač však vráťte na miesto, keď je zariadenie zapnuté, aby mohlo zaznamenať jeho vyprázdnenie.
Dôležité upozornenie:
• Keď nebudete zberač pomletej kávy pravidelne vyprázdňovať podľa popísaného postupu, môže dôjsť k poškodeniu zariadenia.
• Nedávajte zberač do umývačky riadu.

Nádrž na vodu
V záujme zachovania arómy kávy a z hygienických dôvodov odporúčame používať čerstvú vodu. Nádrž by ste mali denne vymyť horúcou vodou a hubkou, nechať ju uschnúť a až potom ju vložiť späť do zariadenia.

Zásobník na zrnkovú kávu
Zrnková káva môže na stenách zásobníka zanechávať mastné stopy, ktoré môžu znižovať kvalitu kávy. V záujme zachovania arómy kávy a z hygienických dôvodov odporúčame zásobník pred každým naplnením vytrieť čistou mäkkou a suchou handričkou.
Dôležité upozornenie: Na čistenie zásobníka na zrnkovú kávu nepoužívajte vodu, mohlo by dôjsť k poškodeniu zariadenia.
Zariadenie odporúčame odvápňovať len v prípadoch, keď vás na to upozorní. Inak by mohlo dôjsť k poškodeniu súčastí, na ktorých vodný kameň nie je.

Ak počas prvých niekoľkých mesiacov nepripravíte dostatočný počet nápojov na to, aby bolo potrebné zariadenie odvápniť, nebudete ho môcť ručne odvápniť v predstihu (bez toho, aby sa zobrazilo automatické upozornenie).
Až keď pripravíte potrebný počet nápojov, bude možné zariadenie ručne odvápniť. (Počet závisí od konkrétneho modelu.)
Čistiaci program nemusíte spustiť, hneď ako vás na to zariadenie upozorní. Nesmiete to však dlho odkladať.
Ak čistenie odkladáte, upozornenie na displeji zostane, kým ho nevykonáte.
Vyberte vodný filter, ak sa v zariadení používa. Ak sa tým problém nevyrieši, otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doprava, čím nastavíte hrubšie mletie (môže to závisieť od typu kávy, ktorú používate).
Spustite jeden alebo viacero cyklov prepláchnutia.
V prípade opakovaného používania môže z parnej trysky uniknúť zopár kvapiek.
  • Skontrolujte, či je v nádobe na kávové zrná dostatok kávy a či sa správne dávkuje.

  • Nepoužívajte olejnatú, karamelizovanú alebo ochutenú kávu.

  • Pripravte nápoj v dvoch cykloch pomocou funkcie 2 šálok.

  • Nastavte jemnosť mletej kávy otočením ovládača nastavenia, ktorý sa nachádza v nádobe na kávové zrná.



    Podľa modelu:
Skontrolujte nastavenie teploty vybratej kávy a v prípade potreby ho zmeňte.
Zohrejte šálky opláchnutím v horúcej vode, aby ste zabránili vzniku teplotného šoku pri použití studených šálok.
Kvalita pripravenej kávy bude ešte lepšia.
Skontrolujte správne umiestnenie zásobníka v zariadení.
Uistite sa, že sa môže magnetický plavák zásobníka na vodu voľne pohybovať.
Opláchnite zásobník a v prípade potreby z neho odstráňte vodný kameň.
Väčšina zvukov, ktoré zariadenie vydáva, vychádza z mlynčeka. Počas mletia kávy je teda trochu hluku bežný jav.
Niekedy sa do mlynčeka dostane cudzie teleso. V tomto prípade vyprázdnite zásobník na zrná a vysajte vnútro v blízkosti mlynčeka.
Odporúčame používať vysokokvalitné kávové zrná, aby ste zachovali životnosť vstavaných mlecích diskov mlynčeka na kávu.

Ak vaše zariadenie stále vydáva nadmerný hluk, odporúčame vám obrátiť sa na naše oddelenie služieb zákazníkom.
Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím získate jemne namletú kávu. Vyberte kazetu Claris.
Nastavenie mlynčeka upravujte len vtedy, keď je spustený.
Zariadenie sa automaticky reštartuje po obnovení dodávky napájania a bude pripravené na nový cyklus.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Skontrolujte, či nie je parná tryska upchatá.
Po vypnutí a vychladnutí zariadenia: vyčistite a uvoľnite všetky otvory trysky dodanou ihlou.
Uvoľnite otvor pomocnej rúrky parnej trysky pomocou ihly.
Vyberte kazetu Claris.
Príčinou môže byť niekoľko faktorov:
• v nádržke sa nenachádza žiadna voda; naplňte nádržku,
• vaša nádržka nie je správne nainštalovaná; zatlačte pevne na nádržku,
• filter je zablokovaný; zomletá káva je príliš jemná. Vyčisťte držiak filtra a skúste použiť hrubšie zomletú kávu,
• čerpadlo nie je napojené; v návode si nájdite pokyny, ako ho napojiť,
• vás spotrebič je zanesený vodným kameňom, odstráňte vodný kameň,
• filtračná vložka Claris sa vymenila, ale nie je napojená; v návode si nájdite pokyny, ako ju napojiť.
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Nie, tieto zariadenia sú špeciálne navrhnuté podľa typu používanej kávy.
Ak použijete nesprávnu kávu, vysypte ju a nasypte správny typ.
​Káva Arabica ponúka tú najlepšiu chuť a má prirodzene nízky obsah kofeínu. Experimentujte s rôznymi druhmi, zmesami a stupňami praženia, aby ste našli to, čo vám najlepšie vyhovuje. Všeobecne platí, že čím tmavšie je praženie, tým výraznejšia je chuť kávy. Jemné praženie dodáva bohatú arómu a výsledkom je jemná káva s plnou chuťou – pre skutočných znalcov! Kvalitná káva by sa mala pražiť iba jemne, aby vynikla jej skutočná bohatosť, jemnosť a úplnosť. Vyhýbajte sa príliš tmavo praženým zrnkám, sú mastnejšie a môžu prístroj upchať. Skontrolujte, či medzi zrnkami nie sú malé kamienky, ktoré by mohli prístroj zároveň poškodiť. Nikdy nepoužívajte instantnú ani mletú kávu.
​Známkou pravého espresa je pena (crema), ktorá sa vytvára tlakom vnútri prístroja pri príprave kávy. Tlak sa meria v baroch (od 1,5 do 19). Čím vyšší je tlak, tým bohatšia a hustejšia je pena.
​Najlepším spôsobom, ako predĺžiť trvanlivosť kávy, je nasypať ju do vzduchotesnej nádoby a skladovať ju v chladničke. Týmto spôsobom ju je možné skladovať až 3 mesiace.
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.

Mohlo by sa Vám ešte páčiť

Scroll To Top