Automatický kávovar KRUPS Sensation EA910E10

Užite si svoju kávu. Aké jednoduché.
čítaj viac
Referenčné číslo : EA910E10

Základné údaje

POPIS

Dokonalá káva ľahko

Kávovar KRUPS Sensation splní každé vaše želanie – od dokonalého ristretta až po rannú šálku horúcej filtrovanej kávy. Vhodný pre každú veľkosť nápoja, takže máte skutočne nekonečné možnosti výberu pre svoju dokonalú šálku. Integrovaná technológia Barista Inside navyše zaručuje dokonalú kvalitu pri každom použití. Vďaka praktickým funkciám, ako je prehľadný dotykový panel, prispôsobiteľné recepty a svetelné upozornenia ešte nikdy nebolo jednoduchšie vychutnať si svoju obľúbenú šálku kávy

Špecifikácie

HLAVNÉ RYSY
Ovládací panel Dotyková obrazovka  
Počet nápojov 5  
Čierne kávové nápoje Espresso, ristretto, lungo, filtrovaná káva  
Mliečné nápoje Parná tryska  
Horúca voda / čaj Horúca voda  
Možnosť uloženia nastavení Oblúbené  
Systém penenia mlieka Manuálna párová tryska  
Parná tryska    
NÁPOJE
Prednastavená sila kávy 3  
Recepty Espresso, ristretto, lungo, filtrovaná káva, horúca voda  
Počet súčasne pripravovaných káv 2  
Nastaviteľná veľkosť nápoja    
Výroba mliečnych nápojov Ručná párová tryska  
Druhy nápojov Iba káva  
OSTATNÉ
Rozhranie Tlačidla  
Programovateľné automatické vypnutie    
Vyberateľný odkvapkávač    
Jazyky 21  
Podpora šálku    
Farba Hliníková/čierna  
Tvar zástrčky Priama zástrčka  
Typ zástrčky EUR  
VŠEOBECNÉ
Príkon 1450  W
Individuálne nastavenie množstva ÁNO  
Tlak (bar) 15  
Mlynček na kávu Kovová kónická brúska  
Objem zásobníku na kávové zrná 260  g
Objem nádržky na vodu 1,7  L
Systém detekcie prázdneho zásobníku na vodu    
Patentovaný kompaktný systém termobloku (CTS)    
TECHNICKÉ
Nastavenie jemnosti mletia kávy Manuálne (5 úrovní)  
Počet teplotných stupňov 3  
Nastavenie teploty kávy 3  
Automatický cyklus dvojitého mletia pre veľké kávy (220 ml)    
Max. vzdialenosť kávovej výpuste od odkvapávača 13  cm
Výškovo nastaviteľná kávová výpusť    
Funkcia horúcej vody    
ÚDRŽBA
Program preplachovania AUTOMATICKÉ  
Program čistenia AUTOMATICKÉ  
Pripomenutie odvápnenia AUTOMATICKÉ  
RÔZNE
Objem nádržky na vodu <2 L  
JEDNODUCHÉ POUŽÍVANIE
Odnímateľná nádrž na vodu ANO  

PRÍSLUŠENSTVO

Dokumentácia

FAQ

Áno, plne automatické stroje na espresso sú z výroby kalibrované na tvrdosť vody úrovne 3, ale je možné ich opätovne kalibrovať v závislosti od typu vody vo vašej oblasti.
Ak chcete zistiť tvrdosť vody (0 = veľmi mäkká, 1 = mäkká, 2 = stredne tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = veľmi tvrdá), namočte na jednu sekundu jeden z testovacích papierikov dodaných so zariadením do vody, počkajte 1 minútu na výsledok alebo sa obráťte na príslušnú vodohospodársku spoločnosť. Obráťte sa na miestne zastupiteľstvo a získajte príslušné informácie.
Ovládač nastavenia sa nachádza v nádobe na kávové zrná.

Toto nastavenie by sa malo používať pri mletí a postupne po jednotlivých stupňoch (skôr než začne káva prúdiť, ozve sa zvuk mlynčeka).



Podľa modelu:
Filtračnú vložku Claris treba vymeniť približne po každých 50 litroch vody alebo aspoň raz za dva mesiace.
Niektoré modely prístrojov na jej výmenu samy upozorňujú.
V zariadení sa prirodzeným spôsobom usadzuje vodný kameň. Ak sa neodstraňuje, môže znižovať jeho výkon.
Pravidelným odvápňovaním zachováte správnu funkčnosť zariadenia a zaistíte jeho dlhú životnosť. Odstráni sa pri tom totiž všetok vodný kameň usadený vo všetkých okruhoch, ktoré sú v neustálom kontakte s vodou a v ktorých často dochádza k jeho usadzovaniu.
Všetky naše zariadenia sú vybavené výstražnou funkciou, ktorá vás upozorní, že je potrebné zariadenie odvápniť.
Môže byť normálne, že nemáte žiadne výstražné upozornenia, ak je spotreba pary/horúcej vody nízka.
Stroj na espresso je vybavený počítadlom a automaticky vás upozorní, keď ho bude potrebné odvápniť. Záleží to od počtu pripravených nápojov pomocou pary alebo horúcej vody a niekoľkých ďalších parametrov: od vašej spotreby, nastavenia tvrdosti vody…
Stroj na espresso je vybavený počítadlom a automaticky vás upozorní, keď ho bude potrebné odvápniť. Záleží to od počtu pripravených nápojov pomocou pary alebo horúcej vody a niekoľkých ďalších parametrov: od vašej spotreby, nastavenia tvrdosti vody a pod.
Preto je bežné, že pri malej spotrebe pary alebo horúcej vody sa upozornenia nezobrazia.
Keď to zariadenie nepožaduje, nie je ho nutné odvápňovať.
Pri odvápňovaní postupujte podľa pokynov v používateľskej príručke.
Zariadenie odporúčame odvápniť, len čo sa zobrazí príslušné upozornenie. Mali by ste používať odvápňovací prípravok, ktorého dávkovanie bolo našimi tímami dôkladne preverené a schválené, aby prípravok účinne pôsobil proti vodnému kameňu a pritom nijako neohrozil vnútorné súčasti zariadenia.
Pokiaľ zariadenie nezobrazuje upozornenia, nie je ho nutné odvápňovať.
Po určitom počte pripravených šálok kávy je dôležité celé vnútro kávovaru vyčistiť a odmastiť pomocou čistiacej tablety, aby mali nápoje stále rovnakú chuť.

Zariadenie je vybavené čistiacim programom a v prípade potreby vás automaticky upozorní. Závisí to od niekoľkých parametrov: od vašej spotreby, nastavenia tvrdosti vody a pod.

Odporúčame zariadenie vyčistiť bezprostredne po zobrazení upozornenia. Mali by ste používať tablety, ktorých dávkovanie bolo našimi tímami dôkladne preverené a schválené, aby tablety účinne pôsobili proti vodnému kameňu a pritom nijako neohrozili vnútorné súčasti zariadenia.
Zariadenie má jedinečný dizajn, ktorý na prípravu dokonalej kávy využíva hydrauliku.

Vďaka tejto konštrukcii možno vnútro kávovaru po každej šálke automaticky tlakovo prepláchnuť a vysušiť, a zaistiť tak dokonalú hygienu.

Tento jedinečný systém:
  • Zaisťuje, že v zariadení nezostáva žiadna voda, preto sa v ňom usadzuje menej vodného kameňa a jeho výkon neklesá. Po každom použití uvidíte v odkvapkávacej miske zvyškovú vodu, ktorá je dôsledkom tohto automatického preplachovania a vysúšania.
  • Minimalizuje potrebu čistenia a údržby, preto si môžete kávu vychutnávať v pokoji a nemusíte sa o nič starať.
Odkvapkávacia miska
Odkvapkávacia miska slúži na zachytenie vody alebo kávy, ktorá sa počas prípravy a po príprave zo zariadenia vyleje. Dôležité je mať ju neustále na správnom mieste a pravidelne ju vyprázdňovať. Z hygienických dôvodov odporúčame odkvapkávaciu misku denne vybrať, vyčistiť a pred vrátením do prístroja ju nechať vyschnúť.
Ak sú plaváky úplne hore, došlo k preplneniu. V takom prípade je nutné odkvapkávaciu misku vyprázdniť.

Zberač pomletej kávy
V zberači pomletej kávy sa zhromažďuje už vylúhovaná káva.
Z hygienických dôvodov odporúčame zberač pomletej kávy denne umyť horúcou vodou so saponátom a pred vložením späť do zariadenia ho nechať dôkladne vyschnúť.
Keď bude potrebné zberač pomletej kávy vyprázdniť, zariadenie vám to oznámi.
Môžete ho vyprázdňovať častejšie. Zberač však vráťte na miesto, keď je zariadenie zapnuté, aby mohlo zaznamenať jeho vyprázdnenie.
Dôležité upozornenie:
• Keď nebudete zberač pomletej kávy pravidelne vyprázdňovať podľa popísaného postupu, môže dôjsť k poškodeniu zariadenia.
• Nedávajte zberač do umývačky riadu.

Nádrž na vodu
V záujme zachovania arómy kávy a z hygienických dôvodov odporúčame používať čerstvú vodu. Nádrž by ste mali denne vymyť horúcou vodou a hubkou, nechať ju uschnúť a až potom ju vložiť späť do zariadenia.

Zásobník na zrnkovú kávu
Zrnková káva môže na stenách zásobníka zanechávať mastné stopy, ktoré môžu znižovať kvalitu kávy. V záujme zachovania arómy kávy a z hygienických dôvodov odporúčame zásobník pred každým naplnením vytrieť čistou mäkkou a suchou handričkou.
Dôležité upozornenie: Na čistenie zásobníka na zrnkovú kávu nepoužívajte vodu, mohlo by dôjsť k poškodeniu zariadenia.
Zariadenie odporúčame odvápňovať len v prípadoch, keď vás na to upozorní. Inak by mohlo dôjsť k poškodeniu súčastí, na ktorých vodný kameň nie je.

Ak počas prvých niekoľkých mesiacov nepripravíte dostatočný počet nápojov na to, aby bolo potrebné zariadenie odvápniť, nebudete ho môcť ručne odvápniť v predstihu (bez toho, aby sa zobrazilo automatické upozornenie).
Až keď pripravíte potrebný počet nápojov, bude možné zariadenie ručne odvápniť. (Počet závisí od konkrétneho modelu.)
Čistiaci program nemusíte spustiť, hneď ako vás na to zariadenie upozorní. Nesmiete to však dlho odkladať.
Ak čistenie odkladáte, upozornenie na displeji zostane, kým ho nevykonáte.
Príčinou môže byť niekoľko faktorov:
• v nádržke sa nenachádza žiadna voda; naplňte nádržku,
• vaša nádržka nie je správne nainštalovaná; zatlačte pevne na nádržku,
• filter je zablokovaný; zomletá káva je príliš jemná. Vyčisťte držiak filtra a skúste použiť hrubšie zomletú kávu,
• čerpadlo nie je napojené; v návode si nájdite pokyny, ako ho napojiť,
• vás spotrebič je zanesený vodným kameňom, odstráňte vodný kameň,
• filtračná vložka Claris sa vymenila, ale nie je napojená; v návode si nájdite pokyny, ako ju napojiť.
Zariadenie sa automaticky reštartuje po obnovení dodávky napájania a bude pripravené na nový cyklus.
Skontrolujte, či odkvapkávacia tácka nepretiekla a v prípade potreby ju vylejte.
Overte, či je odkvapkávacia tácka správne umiestnená.
Skontrolujte, či nie je parná tryska upchatá.
Po vypnutí a vychladnutí zariadenia: vyčistite a uvoľnite všetky otvory trysky dodanou ihlou.
Uvoľnite otvor pomocnej rúrky parnej trysky pomocou ihly.
Vyberte kazetu Claris.
Vyberte vodný filter, ak sa v zariadení používa. Ak sa tým problém nevyrieši, otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doprava, čím nastavíte hrubšie mletie (môže to závisieť od typu kávy, ktorú používate).
Spustite jeden alebo viacero cyklov prepláchnutia.
V prípade opakovaného používania môže z parnej trysky uniknúť zopár kvapiek.
  • Skontrolujte, či je v nádobe na kávové zrná dostatok kávy a či sa správne dávkuje.

  • Nepoužívajte olejnatú, karamelizovanú alebo ochutenú kávu.

  • Pripravte nápoj v dvoch cykloch pomocou funkcie 2 šálok.

  • Nastavte jemnosť mletej kávy otočením ovládača nastavenia, ktorý sa nachádza v nádobe na kávové zrná.



    Podľa modelu:
Skontrolujte nastavenie teploty vybratej kávy a v prípade potreby ho zmeňte.
Zohrejte šálky opláchnutím v horúcej vode, aby ste zabránili vzniku teplotného šoku pri použití studených šálok.
Kvalita pripravenej kávy bude ešte lepšia.
Skontrolujte správne umiestnenie zásobníka v zariadení.
Uistite sa, že sa môže magnetický plavák zásobníka na vodu voľne pohybovať.
Opláchnite zásobník a v prípade potreby z neho odstráňte vodný kameň.
Väčšina zvukov, ktoré zariadenie vydáva, vychádza z mlynčeka. Počas mletia kávy je teda trochu hluku bežný jav.
Niekedy sa do mlynčeka dostane cudzie teleso. V tomto prípade vyprázdnite zásobník na zrná a vysajte vnútro v blízkosti mlynčeka.
Odporúčame používať vysokokvalitné kávové zrná, aby ste zachovali životnosť vstavaných mlecích diskov mlynčeka na kávu.

Ak vaše zariadenie stále vydáva nadmerný hluk, odporúčame vám obrátiť sa na naše oddelenie služieb zákazníkom.
Otočte gombíkom na nastavenie jemnosti mletia doľava, čím získate jemne namletú kávu. Vyberte kazetu Claris.
Nastavenie mlynčeka upravujte len vtedy, keď je spustený.
Ak ste dodržali pokyny na spustenie spotrebiča uvedené v návode, pripojením iného spotrebiča do zásuvky sa presvedčte, či zásuvka funguje. Ak spotrebič stále nefunguje, nepokúšajte sa ho sami rozoberať alebo opravovať a odneste ho do schváleného servisného strediska.
Spotrebič nepoužívajte. Aby sa zabránilo akémukoľvek ohrozeniu, nechajte ho vymeniť v schválenom servisnom stredisku.
​Káva Arabica ponúka tú najlepšiu chuť a má prirodzene nízky obsah kofeínu. Experimentujte s rôznymi druhmi, zmesami a stupňami praženia, aby ste našli to, čo vám najlepšie vyhovuje. Všeobecne platí, že čím tmavšie je praženie, tým výraznejšia je chuť kávy. Jemné praženie dodáva bohatú arómu a výsledkom je jemná káva s plnou chuťou – pre skutočných znalcov! Kvalitná káva by sa mala pražiť iba jemne, aby vynikla jej skutočná bohatosť, jemnosť a úplnosť. Vyhýbajte sa príliš tmavo praženým zrnkám, sú mastnejšie a môžu prístroj upchať. Skontrolujte, či medzi zrnkami nie sú malé kamienky, ktoré by mohli prístroj zároveň poškodiť. Nikdy nepoužívajte instantnú ani mletú kávu.
​Známkou pravého espresa je pena (crema), ktorá sa vytvára tlakom vnútri prístroja pri príprave kávy. Tlak sa meria v baroch (od 1,5 do 19). Čím vyšší je tlak, tým bohatšia a hustejšia je pena.
Espresso má výraznejšiu arómu ako bežná káva.
Espresso spoznáte podľa bohatej arómy a krémovej peny na povrchu.
Na vytvorenie je potrebný tlak 15 barov (dosiahnuteľný len v strojoch na espresso), voda zohriata na 90 – 92 °C a presne odmerané množstvo jemne namletej kávy (7 g na šálku).
Nie, tieto zariadenia sú špeciálne navrhnuté podľa typu používanej kávy.
Ak použijete nesprávnu kávu, vysypte ju a nasypte správny typ.
​Najlepším spôsobom, ako predĺžiť trvanlivosť kávy, je nasypať ju do vzduchotesnej nádoby a skladovať ju v chladničke. Týmto spôsobom ju je možné skladovať až 3 mesiace.
Váš spotrebič obsahuje cenné materiály, ktoré sa môžu zhodnotiť alebo recyklovať. Odneste ho do miestneho strediska zberu komunálneho odpadu.
Ak sa domnievate, že niektorá časť chýba, zavolajte stredisku služieb pre spotrebiteľov, a my Vám pomôžeme nájsť vhodné riešenie.
V časti „Príslušenstvo“ na webovej stránke nájdete všetko, čo potrebujete pre svoj výrobok.
Podrobnejšie informácie nájdete v časti Záruka na tejto webovej stránke.
Scroll To Top